Dit bericht ontvingen wij vandaag van Monica, het baasje van Helena:

Lieve Sphoek, Helena, helaas heb ik niet zo goed nieuws te delen.Helena is vandaag over gegaan naar een andere wereld.Naar Fakie en vele anderen,Ze is heel rustig en tevreden uit haar eigen gegaan.Ik mis haar, ik hield van haar van dag een, ook al liep ze kreupel en was ze gefrusteerd,Het bleek als snel dat ze niet alleen kreupel was maar ook een slechte lever.Ze had last van jeuk en om de zoveel tijd plukken vacht loslaten.Ik kreeg het goed en haar vacht zacht er mooi en glanzend uit.Daarna kreeg ze last van ontstekingen oor, wat te verhelpen was.Later kreeg ze fistel, wat weer goed kwam.Daarna een abces, later diaree wat we ook weer goed kregen. Ze heeft veel geleden.Ze begon slecht te eten en alles wat ik haar aanbood, at ze mininaal.Ze wilde naar huis, ik heb haar geholpen met eten tot ik de blik in haar ogen zag dat ze naar huis wilde.Ze heeft veel verdriet gehad, veel losgelaten en genoten van het leven hier in de roedel, ze lag vaak heel tevreden te slapen.En genoot van de ogenblikken dat ze heel tevreden was en dat het goed voor haar was. Ze genoot ook om samen met een andere hond in een mand te slapen.Ik heb gevochten maar helaas heb ik de strijd verloren, ik zag het aankomen en begreep het wel.Lief meisje van me, ik hou van jou!

Warme groet,Monica

Rust zacht lieve, lieve Helena …..heel veel sterkte gewenst Monica, namens al onze vrijwilligers met dit enorme verlies!!